Skaudūs gamtos stichijos smūgiai – ne tik Lietuvoje: nuostoliai Baltijos šalyse artėja prie 1 mln. eurų

10.08.2023

Naujausi pranešimai

  • 29.04.2024
    Dviračiai – jau keliuose: sporto legenda pataria, ką svarbu žinoti visiems eismo dalyviams
    Daugiau
  • 25.04.2024
    Silvester Belt komanda į Malmę išsiveža 3,6 mln. eurų vertės draudimo apsaugą
    Daugiau
  • 24.04.2024
    Sugadintas kaimynų turtas: kada teks mokėti iš savos kišenės
    Daugiau
Daugiau naujienų

Savaitgalį ir šios savaitės pradžioje šėlusi gamtos stichija rekordinius nuostolius atnešė Baltijos šalių žmonėms. Statistika rodo, kad Latvijoje jos padaryti nuostoliai prilygsta žalai, padarytai mūsų šalies gyventojams. Nukentėjo ne tik žmonių būstai, bet ir transporto priemonės, nusiaubtos viešosios erdvės, sužeisti gyvūnai.

Gjensidige“ visiems pastarųjų dienų audros nuostoliams atlyginti Baltijos šalyse rezervavo arti 1 mln. eurų: Latvijoje ši suma siekia 456 tūkst., Lietuvoje – 449 tūkst. eurų.

„Kaimyninėje Latvijoje nuo gamtos stichijos žmonės nukentėjo taip pat kaip ir mūsų šalies gyventojai. Pastarosiomis dienomis per Lietuvą ir Latviją slinko audros, kurių metu iškrito ne tik gausus kiekis lietaus, bet ir krušos kritulių. Krušos ledukai šįkart išsiskyrė dydžiu, kai kur siekė net 5-6 cm, todėl jų kritimas suniokojo pastatų stogus, langus, automobilių kapotus ir stiklus, liūčių vanduo apsėmė pirmuosius pastatų aukštus ir automobilių salonus. Iš viso Baltijos šalyse užregistravome virš 400 pranešimų apie žalą žmonių būstams ir kitiems pastatams, beveik 150 – apie žalą automobiliams“, – sako draudimo bendrovės „Gjensidige“ Žalų departamento vadovė Baltijos šalims Viktorija Katilienė.

Draudimo bendrovė jau pradėjo atlyginti nuostolius, šiuo metu klientus pasiekė virš 10 tūkst. eurų.

„Gjensidige” ekspertai pataria, kaip elgtis, kai nuo stichijos nukenčia automobiliai:

1. Transporto priemonės apgadinimus užfiksuokite nuotraukose.

2. Uždenkite sugadintus automobilio stiklus, kad apsaugotumėte jo vidaus įrangą ir saloną.

3. Registruokite įvykį internetu arba draudimo bendrovės savitarnoje, kur iš karto galėsite pasirinkti remonto įmones ir pradėti remonto procesą bei sekti draudžiamojo įvykio eigą.

4. Registruokite žalą stiklams, kreipkitės į mūsų partnerius remonto įmones dėl stiklų keitimo. Jei reikiamo stiklo partneriai neturės, įdės laikiną. Galėsite naudotis automobiliu, kol bus gautas užsakytas stiklas. Tai negalioja priekinio stiklo sugadinimo atveju.

5. Jei kruša apgadino kėbulo paviršių, galite rinktis remonto partnerį, kuris atliks transporto priemonės apžiūrą, suderins remonto sąmatą ir atliks remontą jums patogiu metu.

6. Jei transporto priemonės remontuoti neketinate, suskaičiuosime draudimo išmoką ir pervesime į jūsų sąskaitą. Reikės tik automobilio sugadinimų nuotraukų.

7. Vandens žala yra sudėtingiausia, nes draudimo bendrovei reikia nustatyti, kaip pažeista elektros instaliacija ir kiti elektriniai komponentai. Šį vertinimą atlieka įmonės, turinčios diagnostinę įrangą ir galinčios išardyti automobilį.