Kada verta investuoti į papildomą KASKO draudimą?

13.08.2024

Naujausi pranešimai

  • 14.08.2024
    3 taisyklės, kad kelionė su gyvūnu būtų saugi ir jam, ir vairuotojui
    Daugiau
  • 13.08.2024
    Ką svarbu žinoti apie vairuotojų draudimą?
    Daugiau
  • 13.08.2024
    Kada verta investuoti į papildomą KASKO draudimą?
    Daugiau
Daugiau naujienų

KASKO draudimo atmintinė: kada verta investuoti į papildomą draudimą?

KASKO draudimas yra savanoriškas, papildomas automobilio draudimas, kuris suteikia papildomos apsaugos galimybes. Šis draudimas yra skirtas apsaugoti automobilio savininką nuo finansinių nuostolių, atsirandančių dėl avarijų, vagysčių, gamtos stichijų ar kitų žalą galinčių sukelti situacijų.

Svarbu – KASKO yra papildomas draudimas, todėl kiekvienas vairuotojas gali rinktis, ar nori jį taikyti savo transporto priemonei, tačiau kiekvienas automobilis privalo būti apdraustas privalomuoju vairuotojų draudimu (TPVCA).

Pagrindiniai KASKO draudimo aspektai yra šie:

Apsauga eismo įvykių metu. Kai įvykis pripažįstamas draudžiamuoju, KASKO draudimas padengia žalą, kuri patiriama eismo įvykio metu, nesvarbu, ar vairuotojas buvo kaltas, ar ne. Tai apima transporto priemonės remontą ar net jos vertės atlyginimą, jei automobilis yra visiškai sugadintas.

Apsauga nuo vagystės. Jei automobilis pavagiamas, KASKO draudimas gali kompensuoti jo vertę. Tai automobilio savininkui suteikia papildomą ramybę žinant, kad finansiniai nuostoliai bus padengti net ir netikėtu bei sunkiai nuspėjamu atveju.

Apsauga nuo gamtos stichijų. KASKO draudimas taip pat apsaugo nuo žalos, kurią sukelia gamtos stichijos, pavyzdžiui, audros, potvyniai, kruša ar kiti krituliai.

Papildomos paslaugos. Daugelis KASKO draudimo sutarčių siūlo papildomas paslaugas, tokias kaip techninė pagalba kelyje, automobilio evakuacija avarijos atveju, laikinas automobilis remonto metu ir kt. Tiesa, šias paslaugas papildomai galite įsigyti ir drausdamiesi privalomuoju vairuotojų draudimu, tačiau KASKO atveju jos dažnai jau yra įtrauktos į bendrą paslaugų sąrašą ir, žinoma, draudimo kainą.

Ką galima apdrausti KASKO draudimu?

KASKO draudimu galima apdrausti ne senesnius nei 15 metų automobilius nuo sugadinimo, sunaikinimo ar vagystės. Kartu su transporto priemone apdraudžiama ir jo gamyklinė įranga, o papildomai specialiomis sąlygomis galima apdrausti ir automobilyje esančią garso įrangą, apsaugos sistemą, papildomus žibintus ar net lengvo lydinio ratlankius.

Visos transporto priemonės draudžiamos nuo sugadinimo, sunaikinimo ir vagystės – eismo įvykio ar kitos nelaimės atveju, apskaičiuosime jūsų patirtą žalą ir padengsime ją.

KASKO draudimu taip pat galima apdrausti savo bei kartu vykstančių keleivių sveikatą, todėl kiekviena kelionė bus ramesnė.

Kada verta investuoti į papildomą draudimą?

Investuoti į papildomą draudimą verta visuomet – jis suteikia daugiau garantijų, užtikrina, kad kiekviena kelionė būtų ramesnė ir užtikrintesnė, o patys jaustumėtės stabiliai dėl visų galimų nuostolių, kurių neteks atlyginti iš savo kišenės.

Žinoma, svarbu nepamiršti situacijų, kuriose KASKO negalioja – draudimo sutartyje numatomi atvejai, kai draudikas turi teisę atsisakyti atlyginti nuostolius, jei, pavyzdžiui, dalyvavote eisme būdamas neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, transporto priemonė neatitinka techninių reikalavimų, darėte nusikalstamą veiką ir pan.

Investuoti į papildomą draudimą ypač verta, jei:

Jūsų automobilis yra naujas ar prabangus. Jei turite naują arba prabrangią transporto priemonę, KASKO draudimas yra kone būtinas. Dėl aukštos automobilio vertės net minimalus remontas po avarijos ar vagystės gali būti labai brangus. KASKO draudimas padės apsisaugoti nuo didelių finansinių nuostolių.

Lizingu įsigytas automobilis. Daugelis finansavimo įstaigų reikalauja, kad lizingu įsigytas automobilis būtų draustas papildomu KASKO draudimu, siekiant apsaugoti jų investicijas iki tol, kol automobilis bus visiškai apmokėtas.

Dažnai važinėjate ar esate kelyje. Jei kelyje praleidžiate daug laiko, padidėja įvairių įvykių, įskaitant avarijas ir automobilio pažeidimus, rizika. KASKO draudimas suteikia papildomą saugumo jausmą.

Gyvenate aukštos rizikos zonose. Jei gyvenate vietovėje, kurioje dažniau siaučia gamtos stichijos (potvyniai, audros, kruša) arba yra didelė vagysčių tikimybė, KASKO draudimas gali padėti apsaugoti jūsų transporto priemonę nuo netikėtų įvykių.

Norite išvengti streso, susijusio su finansiniais nuostoliais. Net jei automobilis nėra naujas ar labai brangus, KASKO draudimas gali būti vertingas, jei norite išvengti papildomo streso, susijusio su netikėtomis išlaidomis dėl automobilio remonto.

Norite visapusiškos apsaugos. KASKO draudimas padengia žalą ne tik susidūrimų su kitomis transporto priemonėmis atveju, bet ir susidūrus su atsitiktiniais pažeidimais, pavyzdžiui, apgadinimais automobilių stovėjimo aikštelėse ar vandalizmo.

Investavimas į KASKO draudimą yra protingas sprendimas, jei vertinate savo automobilį kaip svarbų turtą ir norite užtikrinti jo apsaugą ne tik kelių eismo įvykių metu, bet ir nuo galimos žalos stovėjimo aikštelėse ar net nuosavame kieme.