Kokias situacijas padeda spręsti kelionės draudimas?

13.08.2024

Naujausi pranešimai

  • 17.10.2024
    Naujausias tyrimas: automobilis lietuviui – pagrindinė susisiekimo priemonė
    Daugiau
  • 10.10.2024
    Tvaraus komercinio turto atnaujinimo vadovas
    Daugiau
  • 08.10.2024
    Baltijos šalių gyventojai vis labiau saugo namus: išaugo patikimų spynų ir signalizacijos svarba
    Daugiau
Daugiau naujienų

Kelionės draudimas: nuo ko apsaugos ir kokiais atvejais padės išspręsti problemas?

Kelionės draudimas yra būtinas kiekvienam keliautojui, siekiant užtikrinti ramybę ir finansinę apsaugą kelionių metu. Nepaisant to, ar keliaujate darbo reikalais, ar atostogauti, kelionės draudimas gali padėti išspręsti daugybę problemų, kurios gali kilti tuomet, kai mažiausiai jų tikėsitės.

Kelionės draudimo rūšys

Kelionės draudimas gali būti įvairių rūšių, todėl jį rinktis reikėtų priklausomai nuo jūsų poreikių ir kelionės pobūdžio.

Medicininis išlaidų ir repatriacijos draudimas. Ši draudimo rūšis padengia būtinosios medicininės pagalbos išlaidas, susijusias su ligomis ar traumomis, patirtomis kelionės metu. Medicininis draudimas gali apimti hospitalizaciją, gydymą ir skubios pagalbos paslaugas. Jis galioja, kai kelionės metu apdraustasis patiria išlaidų dėl suteiktos medicininės pagalbos ūmiai susirgus ar susižalojus. Draudimas apmokės transportavimą medicinos transportu iki artimiausios gydymo įstaigos, gydymą joje, paskirtus medikamentus, odontologinę pagalbą, skubią pagalbą nėštumo komplikacijos atveju, pervežimą į Lietuvą su medikų palyda tolimesniam stacionariniam gydymui, lydinčio asmens kelionę (apdraustąjį transportuojant į Lietuvą tolimesniam stacionariniam gydymui), vaikų, likusių be suaugusių priežiūros, parvežimą namo, palaikų repatrijavimą. Draudimas taip pat galioja ir COVID-19 atveju – susirgus padengsime patirtas išlaidas.

Bagažo draudimas. Ši draudimo rūšis padengia nuostolius dėl prarasto, pavogto ar sugadinto bagažo. Bagažo vėlavimo atveju, draudimas apmokės būtiniausių kelionės metu daiktų įsigijimo išlaidas, kol bagažas bus pristatytas. Tai ypač naudinga, jei kelionės metu prarandate svarbius daiktus.

Neįvykusios, nutrūkusios kelionės draudimas. Ši draudimo rūšis kompensuoja nuostolius, jei dėl nenumatytų priežasčių turite atšaukti arba perplanuoti kelionę. To priežastimi gali būti netikėta liga, mirtis šeimoje ar kiti rimti ir sunkiai nuspėjami įvykiai. 

Kelionės atidėjimo, jungties praradimo draudimas. Ši draudimo priemonė taip pat padengia išlaidas, kurias galite patirti oro linijoms atšaukus jūsų skrydį ar dėl orlaivių vėlavimo nesuspėjus į jungiamąjį skrydį.

Nelaimingų atsitikimų draudimas. Jeigu kelionės metu apdraustasis susižaloja, dėl nelaimingo atsitikimo tampa neįgalus arba miršta, išmokame draudimo sutartyje numatytą sumą (mirties atveju išmokama visa draudimo suma; neįgalumo ir traumos atveju išmokamas procentas nuo draudimo sumos).

Asmens civilinė atsakomybė. Padengsime žalą, kurią netyčia apdraustasis gali padaryti trečiojo asmens sveikatai, gyvybei ar turtui. Negalioja įvykiams, kurie yra susiję su apdraustojo profesine, darbine veikla, dalyvavimu varžybose

Kelionės dokumentų draudimas. Draudimas klientams kompensuoja paso, bilietų, vairuotojo pažymėjimo ar jų dublikatų įsigijimo ir kelionės iki ambasados (svarbu – ją nebūtinai rasite šalyje, kurioje viešite) išlaidas.

Vis dėlto, apdrausti keliones geriausia draudimu, kuris apimtų visus šiuos elementus. Pasiūlymą kelionių draudimui galite gauti užpildę formą internetu Gjensidige.lt – profesionalūs konsultantai padės surasti jūsų poreikiams labiausiai tinkantį variantą.

Kokiais atvejais kelionės draudimas padeda išspręsti problemas?

Kelionės draudimas gali būti naudingas įvairiose situacijose, kurios gali kilti kelionės metu. Jei kelionės metu susirgtumėte ar patirtumėte traumą, draudimas padengs būtinąsias medicininės pagalbos išlaidas, hospitalizaciją ir kitus gydymo kaštus. Tai leis jums gauti reikalingą pagalbą be papildomų finansinių rūpesčių.

Kalbant apie bagažą, kaip ir minėta anksčiau, bagažo prarandimo ar vagystės atveju draudimas kompensuos nuostolius, o bagažui vėluojant,  suteiks jums galimybę įsigyti būtiniausius daiktus ir tęsti kelionę be didelių trukdžių.

Kelionės draudimas taip pat gali padėti ir tais atvejais, kai dėl nenumatytų priežasčių turite atšaukti ar perplanuoti kelionę. Turėdami draudimą, galėsite atgauti pinigus už atšauktus bilietus, viešbučių rezervacijas ir kitas išlaidas, taip sumažinant finansinius nuostolius. Jei kelionės metu tenka skubiai grįžti dėl rimtų priežasčių, draudimas taip pat padengs neišnaudotas, apmokėtas už kelionę sumas. Keliaujant už Europos ribų, išauga galimybė kelionės metu patirti ir itin ekstremalių situacijų, pavyzdžiui, gamtos stichijų, terorizmo išpuolį ar kitą pavojų – kelionės draudimas padės užtikrinti jūsų saugumą ir padengs būtinąsias medicininės pagalbos išlaidas. Išimtis taikoma šalyse, kuriose paskelbta karo padėtis – vykstant šiomis kryptimis kelionių draudimas neparduodamas..

Kaip pasirinkti tinkamą kelionės draudimą?

Renkantis kelionės draudimą, svarbu atsižvelgti į keletą veiksnių:

  • Kelionės pobūdis ir trukmė. Priklausomai nuo kelionės pobūdžio (darbo, atostogų, ekstremalaus sporto) ir trukmės, pasirinkite draudimą, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius. Jums patarti gali patyrę konsultantai, kurie, atsižvelgę į jūsų poreikius ir lūkesčius, įvertins visas galimas rizikas.
  • Draudimo sumos ir apimtis. Patikrinkite, kokios yra draudimo sumos ir kas įtraukiama į draudimo aprėptį. Įsitikinkite, kad draudimas padengia svarbiausias rizikas ir problemas, su kuriomis galite susidurti.

Kelionės draudimas yra būtina priemonė kiekvienam keliautojui, siekiančiam užsitikrinti ramybę ir finansinę apsaugą kelionės metu. Ši priemonė apsaugo nuo daugybės galimų rizikų ir problemų, su kuriomis galite susidurti, ir padeda išspręsti netikėtas situacijas. Renkantis kelionės draudimą, svarbu atsižvelgti į kelionės pobūdį, draudimo sumas ir aprėptį, papildomas paslaugas bei žinoma, rinktis tik gerą vardą turinčią draudimo įmonę. Pasirinkę tinkamą kelionės draudimą, galite mėgautis savo kelione be papildomų rūpesčių ir nerimo.