Asmens draudimas – privilegija ar būtinybė?

23.09.2024

Naujausi pranešimai

  • 17.10.2024
    Naujausias tyrimas: automobilis lietuviui – pagrindinė susisiekimo priemonė
    Daugiau
  • 10.10.2024
    Tvaraus komercinio turto atnaujinimo vadovas
    Daugiau
  • 08.10.2024
    Baltijos šalių gyventojai vis labiau saugo namus: išaugo patikimų spynų ir signalizacijos svarba
    Daugiau
Daugiau naujienų

Asmens draudimas – privilegija ar būtinybė?

Asmens draudimas gali būti laikomas tiek privilegija, tiek būtinybe, priklausomai nuo kiekvieno asmens individualios situacijos, tačiau pagrindinis šio draudimo tikslas yra apsaugoti asmenį ir jo šeimą nuo finansinių nuostolių, susijusių su nelaimingais atsitikimais, ligomis ar mirtimi. Kiekvienas asmens draudimo paketas turi savo specifines savybes ir naudas, todėl būtina išsamiai susipažinti su galimybėmis prieš pasirenkant jums labiausiai tinkantį variantą.

Papildomas sveikatos draudimas – augančių medicininių išlaidų dengimui

Papildomas sveikatos draudimas šiuo atžvilgiu taip pat yra labai svarbus, nes jis padeda padengti medicinines išlaidas gydantis po nelaimingo atsitikimo. Su amžiumi nelaimingų atsitikimų ir kitų sveikatos sutrikimų rizika didėja, tai gali lemti dideles finansines išlaidas, o  sveikatos draudimas padeda sumažinti šią naštą, padengdamas gydymo, vaistų ir reabilitacijos išlaidas. Be to, sveikatos draudimas gali suteikti prieigą prie geresnių medicininių paslaugų ir specialistų, kas ypač svarbu esant rimtoms sveikatos problemoms.

Nelaimingų atsitikimų draudimas visapusei apsaugai

Nelaimingų atsitikimų draudimas užtikrina finansinę paramą sužalojimo ar traumos atveju. Šio tipo draudimo išmokos priklauso nuo traumos, sveikatos sužalojimo sunkumo. Gautas išmokas galima savo nuožiūra naudoti padengiant gydymo išlaidas. Kaip papildomus draudimo apsaugos praplėtimus galima pasirinkti gydyo išlaidų kompensavimą po nelaimingo atsitikimo gydantis ambulatoriškai ar stacionariai,  kompensaciją prarastų pajamų ir gali netgi padengti reabilitacijos išlaidas. Tai ypač svarbu žmonėms, kurie dirba pavojingomis sąlygomis arba užsiima rizikingomis veiklomis. Nelaimingų atsitikimų draudimas taip pat gali būti naudinga priemonė siekiant išvengti netikėtų finansinių problemų po nelaimingo įvykio.

Ilgalaikės nelaimingo atsitikimo pasėkmės 

pagalba neįgalumo atveju yra svarbi apsauga vyresnio amžiaus žmonėms arba tiems, kurie gali susidurti su ilgalaikėmis sveikatos problemomis po nelaimingo atsitikimo. Šis draudimas padengia gyvenamosios aplinkos pritaikymą apdraustajam su negalia, įrangos mobilumui palengvinti įsigijimas ar nuoma, pvz.: transporto priemonės pritaikymas apdraustajam su negalia, vežimėlis, spec. lova į lazdos, ramentai, priemones funkcijų atstatymui, pvz.: protezai, implantai, psichologo konsultacija apdraustajam, sutuoktiniui, vaikams, tėvams. Kadangi šios paslaugos gali būti labai brangios, ilgalaikės priežiūros draudimas suteikia finansinę apsaugą ir ramybę, kad bus užtikrinta reikiama priežiūra.

Kokius veiksnius reikia įvertinti renkantis asmens draudimą?

Renkantis asmens draudimą, svarbu įvertinti keletą svarbių veiksnių:

  • Amžius ir sveikatos būklė. Jaunesni ir sveikesni asmenys gali gauti geresnes draudimo sąlygas ir mažesnes įmokas. Tuo metu vyresniems žmonėms, tikėtina, už asmens draudimą gali tekti sumokėti daugiau, tačiau ši apsauga gali suteikti didesnę ramybę bei užtikrintumą nelaimingų atsitikimų, sunkios ligos ar net mirties atveju.
  • Finansinė padėtis. Įvertinkite savo finansinius įsipareigojimus ir pajamų šaltinius. Tai padės nustatyti, kokio lygio apsauga jums reikalinga ir kokią ją galite sau leisti.
  • Šeimos poreikiai. Jei turite šeimą, pagalvokite apie jų finansinę apsaugą ir poreikius atsitikus nelaimei, susirgus ar jūsų mirties atveju – draudimas neabejotinai užtikrina didesnį finansinį stabilumą tokiais sunkiai nuspėjamais atvejais.
  • Draudimo paketas. Pasirinkite jums labiausiai tinkantį draudimo paketą – Gjensidige asmens draudimas turi 3 skirtingus planus, kurie skiriasi vertinamų rizikų kiekiu. Jaunesniame amžiuje galima rinktis „Mini“ arba „Midi“ planą, o vyresniems rekomenduojama apsidrausti „Maxi“ planu, kuris apsaugos nuo visų galimų rizikų, kurių, metams bėgant, ne paslaptis, tik daugėja. Be to jūs galite kreiptis dėl individualaus jums pritaikyto paketo paruošimo pagal jūsų poreikius.,

Ar asmens draudimas yra būtinybė?

Įvertinus privalumus galima teigti, jog daugeliu atvejų asmens draudimas yra būtinybė, nes jis užtikrina finansinę apsaugą nelaimės atveju. Tai ypač svarbu tiems, kurie turi šeimą, kitų įsipareigojimų ar susiduria su įvairiomis sveikatos problemomis. Tačiau kai kuriems asmenims, kurie turi tvirtą finansinį pagrindą ir neturi daug įsipareigojimų, draudimas gali būti laikomas papildoma apsauga ar privilegija, kuria pasirūpinti tikrai verta. Asmens draudimas internetu gali užtikrinti, kad jūsų artimieji jaustųsi finansiškai stabiliai net ir sunkiausiomis akimirkomis.

Asmens draudimas yra nepaprastai svarbi finansinės apsaugos priemonė, kuri gali užtikrinti ramybę ir saugumą tiek patiems besidraudžiantiesiems, tiek jų šeimoms. Nepaisant galimų išlaidų ir sudėtingų sąlygų, draudimas suteikia apsaugą nuo daugelio finansinių rizikų.