Kaip išsirinkti tinkamą kelionių draudimą šeimai?

23.09.2024

Naujausi pranešimai

  • 17.10.2024
    Naujausias tyrimas: automobilis lietuviui – pagrindinė susisiekimo priemonė
    Daugiau
  • 10.10.2024
    Tvaraus komercinio turto atnaujinimo vadovas
    Daugiau
  • 08.10.2024
    Baltijos šalių gyventojai vis labiau saugo namus: išaugo patikimų spynų ir signalizacijos svarba
    Daugiau
Daugiau naujienų

Kaip išsirinkti tinkamą kelionių draudimą šeimai?

Kelionių draudimo pasirinkimas, be abejo, yra esminė kelionių planavimo dalis, ypač kai keliaujate su šeima. Teisingai pasirinktas draudimas gali apsaugoti visus jos narius nuo netikėtų išlaidų ir sunkiai nuspėjamų problemų, užtikrindamas, kad jūsų atostogos būtų malonios ir įsimintinos, o net ir didelį ar staiga užklupusį stresą pavyktų suvaldyti be vargo. Aptarkime, kaip pasirinkti tinkamiausią kelionių draudimą šeimai, atsižvelgiant į jūsų poreikius, kelionės pobūdį ir kitus svarbius veiksnius.

Įvertinkite šeimos poreikius

Pirmasis žingsnis renkantis kelionių draudimą – šeimos poreikių įvertinimas. Kiekvieno šeimos nario poreikiai gali skirtis, todėl svarbu juos įvertinti, kad pasirinktumėte tinkamą draudimo paketą. Atsižvelgti, visų pirma, reikėtų į keliaujančių asmenų kiekį ir amžių, galimas rizikas bei dabartinę sveikatos būklę. Be to, derėtų atsižvelgti ir į tai, kokius daiktus šeimos nariai ketina su savimi pasiimti į kelionę – kuo daugiau turėsite bagažo, tuo labiau jums bus reikalingas draudimas, kuris gali atlyginti finansinius nuostolius netekus daiktų skrydžių metu ar patyrus žalą dėl kitų kelionių netikėtumų.

Nuo ko apsaugo draudimas?

Kelionės draudimas yra itin lankstus ir įvairiapusis, todėl į jį įtraukiamas:

  • Medicininis draudimas. Jis apima būtinosios medicininės pagalbos išlaidas, susijusias su ligomis ar sužeidimais kelionės metu. Tai ypač svarbu keliaujant į šalis, kuriose sveikatos priežiūros paslaugos yra brangios arba sunkiai prieinamos. Prireikus pagalbos kelionės metu, kompensuojami užsienyje perkami vaistai, transportas iki gydymo įstaigos, paslaugos tiek privačiose, tiek valstybinėse įstaigose, be suaugusiųjų likusių vaikų parvežimas namo. Į kelionės draudimą įtraukta apsauga ir nuo COVID-19 – nors nuo ligos ji neapsaugo, tačiau užtikrina galimų išlaidų gydantis atlyginimą.
  • Neįvykusios, nutrūkusios kelionės draudimas kelionė. Jis apsaugo nuo finansinių nuostolių, jei dėl tam tikrų priežasčių, pavyzdžiui, pavėlavusio lėktuvo, ligos ar avarijos, turite atšaukti ar nukelti kelionę. 
  • Bagažo draudimas. Ši apsauga užtikrina kompensaciją už prarastus, sugadintus ar pavogtus daiktus kelionių metu, todėl galite būti visiškai ramūs dėl registruoto bagažo skyriuje esančių lagaminų. Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį taip pat derėtų pasirūpinti sporto inventoriaus draudimu – papildoma apsauga padės išvengti didesnių nuostolių.
  • Civilinės atsakomybės draudimas. Pasirinkus draudimo paketą su asmens civilinės atsakomybės draudimu, kompensuojama žala nukentėjus kitiems asmenims. Tai gali būti aktualu, pavyzdžiui, kai slidinėdami užsienyje sužalojate kitą žmogų.

Į ką svarbu atsižvelgti?

Renkantis draudimą šeimos kelionei, būtina atsižvelgti į keletą svarbių dalykų, kurie gali lemti jūsų draudimo paketo pasirinkimą:

  • Šeimos dydis ir sudėtis. Renkantis draudimą, svarbu atsižvelgti į šeimos narių skaičių ir jų amžių, verta patikrinti, ar draudimas apima visus šeimos narius, įskaitant kūdikius ir senjorus. Apdrausti visą šeimą tikrai verta – Gjensidige viena sutartimi apsidraudusiai šeimai ar draugų kompanijai visada pritaiko nuolaidą.
  • Kelionės tikslas ir trukmė. Kelionės tikslas ir trukmė taip pat yra labai svarbūs pasirinkimo kriterijai. Jei keliaujate į pavojingas ar tolimas vietoves, verta pasirinkti draudimą, kuris suteikia platesnę apsaugą. Jei kelionė trunka ilgiau nei mėnesį ar dažnai keliaujate, verta pasidomėti ilgalaikio kelionių draudimo galimybėmis.
  • Draudimo suma ir sąlygos. Svarbu atidžiai peržiūrėti draudimo poliso sąlygas ir draudimo sumas. Įsitikinkite, kad draudimo suma yra pakankama padengti galimus nuostolius ir kad polisas apima visus reikalingus draudimo atvejus. Jei keliaujate į šalį, kur sveikatos priežiūra yra brangi, rekomenduojama pasirinkti didesnę draudimo sumą. 

Taip pat atkreipkite dėmesį į išimtis ir apribojimus, kurie gali riboti draudimo išmokas. Atkreipkite dėmesį į tai, jog šalyse, kuriose paskelbta karo padėtis, draudimo apsauga negalioja. 

  • Draudimo kaina. Nors kaina, kurią sumokate už draudimą, ir yra svarbus veiksnys, ji neturėtų būti lemiamas pasirinkimo kriterijus. Pigesnis draudimas gali reikšti mažesnę aprėptį ar didesnes išimtis, todėl svarbu rasti pusiausvyrą tarp kainos ir draudimo kokybės. Palyginkite skirtingus pasiūlymus, įskaitant draudimo sumą, aprėptį ir papildomas paslaugas, kad rastumėte geriausią ir jums tinkamiausią variantą.

Ką daryti nelaimės atveju?

Jei kelionės metu įvyksta nelaimė, svarbu žinoti, kaip elgtis ir kokius veiksmus atlikti. Visų pirma, pasirūpinkite savo ir kartu keliaujančiųjų sveikata bei gerove. Kreipkitės į draudimo bendrovę ir praneškite apie įvykį, būtinai sekite konsultanto nurodymus gydymo, informuos dėl reikalingų dokumentų pateikimo ir kitų veiksmų. Išsaugokite visus su gydymu susijusius dokumentus.

Draudimo įsigijimas ir atnaujinimas

Draudimo įsigijimas yra išties paprastas ir patogus procesas – tai padaryti galite neišeidami iš namų, pakanka internetu supildyti duomenis apie kelionę ir keliautojus. Ne mažiau svarbu yra žinoti, kaip atnaujinti draudimą, ypač jei keliaujate dažnai. Kai kuriais atvejais siūlomi metiniai planai, – apie tai daugiau galite sužinoti kreipdamiesi į Gjensidige draudimo konsultantą. Kelionės draudimas internetu yra vienas paprasčiausių būdų pasirūpinti savo ir savo šeimos gerove keliaujant.

Pasirinkti tinkamą kelionių draudimą šeimai yra labai svarbu norint užtikrinti ramybę ir saugumą kelionės metu. Būtina atsižvelgti į šeimos poreikius, kelionės pobūdį, tikslus, kryptis bei galimus rizikos veiksnius. Atidžiai išnagrinėkite draudimo polisą, draudimo taisykles, įvertinkite draudimo sumą, aprėptį ir papildomas paslaugas, kad pasirinktumėte geriausią variantą. Nepamirškite, kad draudimo kaina nėra vienintelis kriterijus – svarbu rasti pusiausvyrą tarp kainos ir draudimo kokybės, o tinkamai pasirinktas draudimas leis mėgautis kelione be streso, žinant, kad esate apsaugoti nuo netikėtumų. Lengvai palyginti skirtingų draudimo bendrovių siūlomas draudimo sąlygas galima peržvelgiant Kelionių draudimo produktų informacinius dokumentus.