Ką svarbu žinoti draudžiant elektromobilį?

07.10.2024

Naujausi pranešimai

  • 17.10.2024
    Naujausias tyrimas: automobilis lietuviui – pagrindinė susisiekimo priemonė
    Daugiau
  • 10.10.2024
    Tvaraus komercinio turto atnaujinimo vadovas
    Daugiau
  • 08.10.2024
    Baltijos šalių gyventojai vis labiau saugo namus: išaugo patikimų spynų ir signalizacijos svarba
    Daugiau
Daugiau naujienų

Ką svarbu žinoti draudžiant elektromobilį?

Elektromobiliai vis sparčiau populiarėja visame pasaulyje, o Lietuva tikrai nėra išimtis. Šie aplinkai už įprastus dyzelinius ir benzininius variantus kur kas draugiškesni automobiliai yra ne tik ekonomiški, bet ir padeda mažinti CO2 emisijas, taip prisidedant prie kovos su klimato kaita. Tačiau, kaip ir bet kuris automobilis, elektromobilį būtina drausti, kad galėtumėte užtikrinti finansinę apsaugą avarijos, vagystės ar kitais sunkiai nuspėjamais atvejais. Avarijos atveju kitam vairuotojui padarytą žalą padengti padės Privalomasis vairuotojų draudimas, tačiau norint gauti išmoką, kai žalą patiria jums priklausantis elektromobilis, būtina pasirūpinti KASKO draudimu. Automobilio draudimas internetu yra puikus sprendimas norintiems pasirūpinti abiem šiais draudimais kartu – pasirūpinti savo finansiniu saugumu galite užpildydami formą Gjensidige puslapyje. 

Tiesa, elektromobilio draudimas gali šiek tiek skirtis nuo tradicinių vidaus degimo varikliu varomų automobilių draudimo, todėl yra keletas svarbių aspektų, kuriuos būtina žinoti.

Elektromobilio vertė ir jos įtaka draudimo kainai

Viena iš pagrindinių elektromobilio draudimo sudedamųjų dalių yra jo vertė. Elektromobiliai dažnai yra brangesni už tradicinius automobilius, ypač jei kalbame apie prabangesnius modelius. Draudimo kaina priklauso nuo automobilio vertės – kuo brangesnis automobilis, tuo labiau tikėtina, kad ir draudimo įmoka bus didesnė. Svarbu atkreipti dėmesį, kad draudžiant elektromobilį reikėtų įvertinti ne tik pirminę automobilio kainą, bet ir jo papildomas funkcijas, tokias kaip didesnės talpos baterija ar pažangios saugumo sistemos, kurios taip pat gali padidinti draudimo kainą.

Baterija – svarbi draudimo dalis

Elektromobilio baterija yra brangiausia jo dalis, todėl svarbu įsitikinti, kad ji yra tinkamai apdrausta. Taip pat verta pasitikrinti, ar draudimas apima nuostolius, susijusius su baterijos gedimu, kuris gali būti ne tik avarijos, bet ir kitų priežasčių, pavyzdžiui, gamybos defektų ar natūralaus nusidėvėjimo, pasekmė. Baterijos keitimas ar remontas gali kainuoti tūkstančius eurų, todėl šis aspektas yra ypač svarbus.

KASKO draudimas svarbiau, nei gali atrodyti

Renkantis draudimą elektromobiliui, svarbu atidžiai išanalizuoti pasiūlymus ir pasirinkti tą, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius. Be tradicinio privalomojo draudimo, verta apsvarstyti ir KASKO draudimą, kuris apima platesnes žalų dengimo galimybes – nuo automobilio vagystės iki stichinių nelaimių padarytos žalos. KASKO draudimas pravers ir tuo atveju, kai avarijoje kaltė tenka jums – turint tik TPVCA draudimą, padengta bus tik nukentėjusio vairuotojo patirta žala.

Nors elektromobiliai yra modernūs ir gana saugūs automobiliai, avarijų ar kitų nenumatytų atvejų rizika, vis tik, išlieka. Būtent todėl būtina pasiruošti ir turėti aiškų planą, kaip elgtis nelaimės atveju. Svarbu iš anksto susipažinti su draudimo sąlygomis, kad žinotumėte, kokius veiksmus turite atlikti, jei įvyksta avarija. Taip pat verta įsitikinti, kad turite visas reikalingas draudimo dokumentų kopijas, kad galėtumėte greitai pateikti informaciją policijai, deklaraciją pildančiam vairuotojui ar draudimo bendrovei.

Elektromobilio draudimas reikalauja šiek tiek daugiau dėmesio nei tradicinių automobilių draudimas, tačiau tinkamai pasiruošus ir pasirinkus tinkamą draudimo planą, galite užtikrinti savo ir savo transporto priemonės apsaugą. Baterijos draudimas, įkrovimo įrangos apsauga ir civilinės atsakomybės draudimas yra pagrindiniai aspektai, kuriuos apsvarstyti yra ypač svarbu.